Yaşam

İnegöl’de bir ramazan daha

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İnegöl Belediyesi, iftar ve keyifli etkinlikler öncesi kültür sanat otobüsüyle mahalleleri dolaşıyor. Karagöz-Hacivat başta olmak üzere çocukların farklı maskotlar ve oyunlarla eğlendiği Mahalle Şenlikleri, Ramazan ayının ilk hafta sonu Yeniceköy ve Cerrah Mahallelerinde düzenlendi.

İnegöl Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayında düzenlediği Mahalle Şenlikleri ile eski ramazanları yeniden yaşatıyor. Hafta sonları başta Karagöz ve Hacivat olmak üzere farklı maskotların yer aldığı Mahale Şenlikleri, eski Ramazan şenlikleri ve yarışlarının yapıldığı Mahale Şenlikleri ile çocuklar Ramazan ayı cümbüşleriyle kucaklaşıyor.

İLK DURAK YENİCEKÖY VE AMELİYAT

İnegöl Belediyesi’nin maskotlar ve ikramlarla donatılan Kültür Sanat Otobüsü ile ramazan coşkusu tüm şehri sarıyor. Ramazan ayı boyunca hafta sonları yapılacak etkinliklerin ilki Cumartesi günü Yeniceköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 16.00-18.00 saatleri arasında Yeniceköy Spor Salonu bahçesine gelen Kültür Sanat Otobüsü’nde cümbüşlü anlar yaşandı. Pazar günü Mahalle Şenliği etkinliği Cerrah Mahallesi’ndeki pazar alanında düzenlenen gösterilerde renkli görüntülere sahne oldu.

ÇOCUKLAR REKABET EDER, EĞLENİR

Hem Yeniceköy Mahallesi hem de Cerrah Mahallesi’nde düzenlenen etkinliklerle mahalleli çocuklar unutulmaz anlar yaşarken, çuval yarışı ve sandalye kapma yarışlarıyla da heyecan doruklara ulaştı. Yetişkinlerin de keyifle izlediği etkinliklerde, zaman zaman yarışlara veliler de katıldı. Yarışmalarda dereceye giren çocuklar hediyelerini alırken, maskotlar da eğlenmeye devam etti.

FESTİVAL TÜM INGOL’Ü KAYDEDECEK

Sabit bir alan yerine tüm İnegöl’ü kaplayacak şekilde bir şenlik havası yaratmayı planlayan İnegöl Belediyesi, Ramazan Mahalle Şenlikleri kapsamında her hafta sonu cumartesi ve pazar günleri keyifli etkinlikleriyle farklı mahallelere konuk olmaya devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu