Haber

Türk Kahvesinin hazırlanışı ve pişirilme aşamaları hakkında uzman tavsiyesi

Özel demleme yöntemi ve eşsiz tadıyla bilinen en lezzetli içeceklerden biri olan Türk Kahvesi’nin hazırlık ve pişirme aşamalarına ilişkin uzmandan öneriler geldi.

Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun Takip Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kahve Yapma Atölyesi” etkinliğinde, kültürel ve tarihi bir değere sahip olan klasik Türk Kahvesi hakkında yaygın olan birçok yanılgı dile getirildi. 2013 yılında UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul edilen Türk Kahvesinin hazırlanışından pişirilmesine, sunumundan içimine kadar birçok detay uygulamalı olarak anlatıldı.

Öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Mustafa Sözbilir, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı programda Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barista eğitmeni Aykut Yaşar, öğrencilere Türk kahvesi demlemenin püf noktalarını anlattı ve nasıl içileceğini gösterdi. Aykut Yaşar, hazırladığı kahveleri katılımcılara ikram ederek nasıl içileceklerini gösterdi. Türk kahvesi üretiminin püf noktaları hakkında bilgi veren Yaşar, en iyi kahvenin soğuk suyla değil, 55-60 derece sıcak suyla hazırlanacağını söyledi.

“Türk kahvesinde soğuk su kullanmayın”

Barista eğitmeni Aykut Yaşar, amaçlarının öğrencilere kahve yapımını gerçek anlamda öğretmek olduğunu belirterek, kahveyle ilgili yapılan birçok yanlışı hatırlatarak, “Türk kahvesinde yapılan hatalardan biri de soğuk su kullanmaktır. Soğuk su kullandığınızda” dedi. , kahve acı olur. Ilık su kullanırsanız tatlı olur. Kahveyi eritmek ve acılaşmasını önlemek için genellikle 55-60 derece sıcak su kullanırız. Alt kısmı geniş, üst kısmı dar fincanları tercih edin. .Kahvenin lezzet profilini daha doğru alırsınız.Ayrıca demleme modellerimiz mevcuttur.Yeni nesil demleme modelleri uyguluyoruz.Suyun sıcaklığını koruyoruz.Her şeyi ölçülü olarak terazide yapıyoruz.16 milimetre su koyuyoruz. filtre kahvelerde 1 gram kahveye dönüşür.Erzurum’da yeni nesil demleme yeni başladı.Erzurum’da yeni nesil trende yönelik eğitimler veriyoruz ve öğrencilere ücretsiz ders vermeye başladık.Bu eğitimleri Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gastronomi bölümünde veriyoruz. Turizm. Mezunların bu işi doğru şekilde uygulayabilmeleri için sahiplenmeleri ve öğrenmeleri gerekmektedir. Elimizden geldiğince onları destekliyor ve gelişmelerine yardımcı oluyoruz” dedi. – ERZURUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort